Tant Gräddelin

Alla inlägg under februari 2011

Av tantgraddelin - 3 februari 2011 21:39

Snön börjar försvinna lite smått...(tack och lov) och idag var det flera plusgrader ute. Så fort det händer så smyger vår- och sommarkänslorna över mig. Åh vad jag längtar! Var tvungen att botanisera en smula bland lite sommarbilder. Varsågoda!


Midsommar i Dalarna med hemmagjord sill (samt köpt matjesill) och blommor plockade på ängarna runt stugan. Och den rutiga duken såklart!

  


Min hembakade jordgubbstårta och kaffe till dessert. 

  

Håll ut...bara 4,5 månad kvar till midsommar...

Mat
Av tantgraddelin - 2 februari 2011 19:58

Vad är det med prickar egentligen? Ända sedan jag var liten och sprang omkring i mina åttiotalsbarnkläder med stora rosa prickar på har jag varit smått förälskad i den där runda lilla prylen. Den är på något sätt gulligt men ändå lite kaxig.
Den här klänningen är ett reafynd - i kombination med ett par svarta tighta byxor/jeans/leggins och en snygg kavaj blir den kaxig. Men till ett par solbrända ben och ett par flip-flops blir den gullig! Fascinerande, eller hur?


  


Här är lite annat prickigt smått och gott som inspirerar!


          


                                  

Av tantgraddelin - 1 februari 2011 20:59

För en tid sedan öppnade ett litet ekologiskt surdegsbageri i vårt kvarter. Det heter Linn & Viktors och är helt fantastiskt! Varje lördagsmorgon tar vi en promenad ner dit och köper hem en stor limpa Levain. Detta fryser vi in i småbitar och tar sedan fram vid speciella tillfällen. Det är underbart gott att äta bara som det är eller med en bit ost och marmelad på. Vi brukar ha det till soppa eller till att göra egna brödkrutonger på. Det fungerar också bra att göra vitlöksbröd på eller använda som hamburgebröd till hemmagjorda hamburgare. Eller varför inte rosta en skiva till lite äggröra. Ja, användningsområdena är många för detta jättegoda bröd. 


   

   

  

Mat
Ovido - Quiz & Flashcards