Tant Gräddelin

Senaste inläggen

Av tantgraddelin - 5 mars 2011 17:13

Nu har jag äntligen fått hem tygerna jag beställt från Stoff och Stil. Nu ska här sys! Vad det ska bli? Kanske några kuddöverdrag till soffkuddarna och lite annat smått och gott.


  

Av tantgraddelin - 4 mars 2011 23:57

Lite mindre raggsockor i mönstrat garn! Kul att sticka i mindre storlekar - det går lite fortare då. 


  

Av tantgraddelin - 4 mars 2011 23:51

Bakade italienskt lantbröd i veckan. Receptet hittade jag HÄR. Det blev helt fantastiskt gott! 


       



   

Av tantgraddelin - 4 mars 2011 23:47

Fyndade dom här söta kopparna för 10 kr/styck i veckan. Blev så glad när jag hittade dom. Jag älskar ju prickar! Kaffet smakar också väldigt gott i dom. 


  

  

Av tantgraddelin - 28 februari 2011 22:57

Spånar på lite olika recept inför fredag. Ska på en liten tillställning med just temat ITALIEN och har lovat ta med mig bruschettas av olika slag. 


  


Mat
Av tantgraddelin - 27 februari 2011 15:14

Fick en söt blomma med pärlhyacinter igår som nu står i köksfönstret och sprider vårkänslor här hemma. 


  


  

Av tantgraddelin - 26 februari 2011 20:12

Fick denna jättefina bok av min syster i julklapp - Två systrar söta. Den innehåller helt fantastiska recept på olika sorters bakverk och man blir galet inspirerad av att bläddra runt i den. Idag har jag prövat att baka "Havrekakor med valnötter och Russin". Dom blev inte lika fluffiga som på bilden i boken men ack så goda de blev! Ett enkelt och smidigt recept också. 


  


  

  

  

  

Av tantgraddelin - 25 februari 2011 23:22

Idag blev det ett ordentligt fredagsmys! Min kära make J bjöd på Boeuf Bourguignon med härliga tillbehör! Så otroligt och fantastiskt gott! 


  

Boeuf Bourguignon med kokt potatis, en god sallad och gelé (inköpt i Frankrike). 


En god blandsallad med vinägrett.


Levain-bröd från surdegs-bageriet runt hörnet. 


  

Till maten serverades ett Chateauneuf-du-pape, även det inhandlat i Frankrike. 


Jag har nu lovat att laga en god middag på söndag kväll...hur ska jag kunna bräcka det här? Bäst att börja fundera...

Mat
Ovido - Quiz & Flashcards